Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

Főzzük, süssük ki együtt!

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Pirított csirkemáj

Főzzük, süssük ki együtt! Pir%C3%ADtott%20csm%C3%A1j

Hozzávalók 3 főre

80 dkg csirkemáj
20 dkg vöröshagyma
2 evőkanál kacsazsír
1 kávéskanálnyi só
1 teáskanál fehér őrölt bors
2 kávéskanálnyi Pirospaprika
1 teáskanál majoranna

Elkészítés

A májat fokhagymás tejbe áztatjuk. Onnan kivéve jó szárazra töröljük. A hagymát felaprítjuk, és a kacsazsírban megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a májat is beleforgatva megszórjuk pirospaprikával és majorannával. Fedő alatt pároljuk, időnként megkevergetve. Ha már nem véres a közepe, kész.

2Főzzük, süssük ki együtt! Empty Joghurtos, tormás krumplisaláta 2012-11-29, 3:07 am

Admin

Admin
Admin
Admin

JOGHURTOS, TORMÁS KRUMPLISALÁTA

Főzzük, süssük ki együtt! SDC13677

Hozzávalók: 500 g krumpli, 1 fej lila hagyma, 1 evk. reszelt torma, 2 dl joghurt, 1 evk. olaj, só, bors.

Elkészítés

A krumplit hajában megfőzzük, ha kihűlt, megpucoljuk, és apró kockákra daraboljuk. A hagymát is feldaraboljuk, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba belekavarjuk a reszelt tormát, ráöntjők a salátára, és tálalásig hűtőben tartjuk. Adhatunk hozzá párolt virslit is.

https://data-dir.hungarianforum.com

3Főzzük, süssük ki együtt! Empty Tojáskrém 2012-11-24, 9:08 am

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Tojáskrém

http://receptek.ma/userfiles/6/f/6f14a2f587eecd6e835ba5d43b32b444_thum-4.jpg

Hozzávalók:

6 db tojás
2 evőkanál mustár
2 evőkanál vaj
1 kis fej lilahagyma
1 kávéskanálnyi só
1 teáskanál fehér őrölt bors
Elkészítés

A tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük lehűlni. Megpucoljuk, és apróra daraboljuk. sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt és a vajat, és alaposan kidolgozzuk. A lila hagymát összedaraboljuk, azt is belekeverjük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Pirítósra kenve a legfinomabb.

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Csongrádi csíramálé

Mézédes, krémes, mégsem egészségtelen – sőt, szervezetünk számára fontos tápanyagok forrása, igazi vitaminbomba. Borbás Marcsi készítette el számunkra ezt a finomságot.
Szentesen és környékén talált rá erre a különleges édességre, ahol annyira kedvelik, hogy még a piacon is kapható. Győr mellett is ismerik a csíramálé receptjét, Finnországban pedig különleges csemegének számít. Ott tejszínhabbal fogyasztják, és mannának hívják.
Amikor a paraszti konyhákban a cukor még elérhetetlen drágaságnak számított, akkor jött létre – az asszonyok találékonyságának, és ki tudja még, milyen körülmények összjátékának köszönhetően – a csíramálé, melyet még a Húsvét előtti böjtben is fogyaszthattak. Miközben a kizárólag búzából és vízből álló nyalánkságot eszegették, nem is gondoltak arra, milyen hatékonyan erősítették tél végére legyengült immunrendszerüket.
A csíramáléban nincs semmilyen adalékanyag, se állományjavító, se színező, aroma vagy tartósítószer, de még répacukor sem. Viszont a búzacsíra révén sok vasat és többféle B-vitamint is tartalmaz, miközben könnyen emészthető és méregteleníti szervezetünket.
Borbás Marcsi azt ajánlja, a biztonság kedvéért bio búzát vásároljunk, mert nem tudhatjuk, hogy a takarmány búzában mennyi a növényvédőszer maradvány.

Főzzük, süssük ki együtt! 2

Hozzávalók 4-6 személyre
40 dkg búza, ebből 50 dkg búzaszőnyeg lesz
1 l víz
kb. 1 kg liszt

A csíráztatás
A búzát lapos tepsibe vagy üvegtálba szórjuk és ráöntünk annyi vizet, hogy jól ellepje. Másnap tiszta vízzel alaposan átmossuk a szemeket. Biztos sikerre számíthatunk, ha a megduzzadt búzát tálcára vagy tepsibe tesszük két egyenletesen nedvesen tartott konyharuha közé. Gyakran permetezzük vízzel! A szemek gyönyörűen kihajtanak, négy-öt nap alatt összeáll a „búzatésztánk”. A szép fehér gyökér- és hajtáscsírák sűrűn egybefonódnak.
Vigyázzanak, mert nagyon könnyen erjedésnek indul az alja, ami tönkreteszi az alapanyagunkat. Ezt elkerülhetjük, ha időnként egy tálca segítségével megfordítjuk az egészet.

A málé készítése
A búzatésztát szűrőben, folyóvíz alatt átmossuk, darabokra tépjük, és húsdarálón ledaráljuk, vagy erős turmixgéppel, a vizet hozzáadva, több részletben, óvatosan pépesítjük a csírát. A csíraszálak könnyen rátekeredhetnek a késekre!
Ezután a vízzel alaposan elkeverjük a pépet. Egy szűrőbe konyharuhát terítünk, és a pépet három részletben beleöntjük. A vásznat összetekerjük és alaposan kifacsarjuk, (a csíraőrleményt kidobhatjuk, arra már nincs szükségünk), a tejszerű, édeskés folyadékot felfogjuk, és egy pohárnyit félreteszünk belőle, később lesz még szerepe! A többit csomómentesre keverjük annyi liszttel, hogy sűrű, piskótatésztához hasonló masszát kapjunk. Hat-nyolc kerek kerámiaformát alaposan kivajazunk, sütőlapra teszünk, és majdnem színültig öntjük a masszával. A félretett tejszerű folyadékot még elosztjuk a tetejükön, és 150?C fokos sütőben másfél óráig sütjük a málét. Addigra a szélük ropogósra sül, a tetejük aranybarnára pirul. Csak akkor tálaljuk, ha már langyosra hűlt.
Régen tepsiben sütötték és kockára vágva kínálták, de a kis formákban sütve könnyebb a szervírozás, és mindenkinek jut a ropogós széléből, a pudingszerű részből és a középen összefolyó szirupból is.
Tálalásnál kínáljunk hozzá befőttet (a levét besűrítve szószként adjuk mellé), vagy, a finneket utánozva, tejszínhabot is!
Forrás: Praktika magazin

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Nem tudom mi ez, meg hogy készül, de látszatra nagyon kívánatos.

Főzzük, süssük ki együtt! 389420_439987362703397_1009804575_n

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Vagy ez Főzzük, süssük ki együtt! 277638789

Főzzük, süssük ki együtt! 18980_kenyerlangos_n
Kenyérlángos egyszerűen


Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • kevés langyos tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál Főzzük, süssük ki együtt! Venusz_logoFőzzük, süssük ki együtt! Fastid=1224979098645832145Főzzük, süssük ki együtt! Stparam=nppocnqnqn olaj
  • A feltéthez:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • bors
  • 20 dkg sonka felvágott, bacon vagy szalonna (ízlés szerint variálható)
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:


1. Az élesztőt a langyos tejben (1 csipet
cukor tehető bele) felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi
hozzávalóval együtt. Összedolgozzuk, még langyos vizet öntünk hozzá.
Átgyúrjuk, és fél órát kelesztjük.

2. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Előmelegített tepsiben 5 percig
sütjük, majd rátesszük a feltétet. Először rákenjük a fokhagymával,
sóval és borssal ízesített tejfölt. A többi hozzávalót kockára vágva, a
sajtot reszelve rászórjuk. Végül visszatesszük a sütőbe, és 30-35 percig
sütjük.

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Holnap asszem ez lesz az ebéd. Smile

Főzzük, süssük ki együtt! 18328_kelkaposzta-fozelek_n

Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal



Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta
15-20 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
3 evőkanál ét olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény

A fasírthoz:
50 dkg darált hús
2 gerzd fokhagyma
1 kiseb fej hagyma
1 db egész tojás
2 db zsemle

bors
pirospaprika
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.

Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.

Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még.

A darált húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Ez meg nagyon finom, az egyik kedvencem. ugrál

Dubarry csirkemell

Elkészítési idő:
80 perc
köret nélkül!

Hozzávalók 2 adagra:
A húshoz:
1 db egész csirkemellfilé
olaj

A karfiolhoz:
500 g karfiol

A besamelhez:
35 g vaj
30 g búzaliszt (BL55)
80 ml tej (2,8%-os)
tejföl
reszelt sajt

bors
A köret:
krumplipüré

Elkészítése nagyon egyszerű. Veszünk a kedvenc hentesünknél 1 db. szép nagy csirkecicit. Főzzük, süssük ki együtt! 4078615717 Ahogy hazaértünk, bevágtatunk a konyhába, ahol már megint hegyekben áll az aznapi mosatlan("Rajtam kívül mért nem mosogat el senki??" tesszük fel magunknak a kérdést, de választ nem kapunk.). Kiiszedjük az inakat hamarjában a husinkból, majd félbevágjuk és ki is klopfoljuk. No, nem nagyon, szét ne verjük a nagy igyekezetben az egész konyhapultot. snicker
Ha ezzel megvagyunk, az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi olajon, serpenyőben megsütjük, majd tepsibe tesszük.
Közben elmegyünk a zöldségeshez is(de jobb elötte, mert közben oda fog égni a gázon hagyott husi, ha túl sokáig leszünk el) és veszünk egy szép nagy karfiolt. Ezt is hazavisszük. A száráról levagdossuk a karfiol gumókat, megmossuk őket, és gyöngyözve forró sós vízbe tesszük mindet. Lefedve, puhára főzzük őket kb 20 perc alatt.
A megfőtt karfiolokat lecsöpögtetjük, és a húsokra tesszük. Ekkor már a sütőt elkezdhetjük előmelegíteni 200 C-ra.
Most a besamel elkészítése következik. Egy serpenyőben kis hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet.
Ha összekevetük, még mielőtt a liszt elkezdene pirulni, apránként felöntjük a tejjel, folyamatos kevergetés mellett. Addig tartjuk a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve a besamelt, míg be nem sűrűsüdik. A kész besamelt egy edénybe szűrjük.
Ízlés szerint tejföllel higítjuk, reszeltsajttal dúsítjuk, végül sóval, borssal beállítjuk az ízét.
Most a besamelt a karfiolokra öntjük, majd berakjuk a húsokat a sütőbe 200 C-ra, körülbelül 20-25 percre.
Az elkészült Dubarry csirkemellet rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

..és ha mindent jól csináltunk, akkor kb. így fog kinézni az elkészült ételünk:

Főzzük, süssük ki együtt! DSCF4379

Főzzük, süssük ki együtt! Dubbarry%20szelet

JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK! Főzzük, süssük ki együtt! 4078615717

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Ez meg nagyon pazarul néz ki.

BUNDÁSKENYÉR - MÁSKÉNT

Főzzük, süssük ki együtt! 2_6129_bundas

Hozzávalók:
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg)
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 dl tej
2 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág
a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.

10Főzzük, süssük ki együtt! Empty Re: Főzzük, süssük ki együtt! 2012-09-23, 6:34 am

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Sokan nem szeretik, de én valamiért imádom ezt az ételt..és a káposztának amúgy is szezonja van. kacsint

KÁPOSZTÁS TÉSZTA

Főzzük, süssük ki együtt! Kaposztas_teszta

Hozzávalók:
1 nagy fej káposzta
50 dkg kocka tészta

bors
pici cukor
olaj

Elkészítés:
A káposztát lereszelem, majd sóval állni hagyom 1 órát. Utána kinyomkodom a levét, és olajon cukorral megszórva dinsztelni kezdem. Mikor barna színű, akkor jó, ízlés szerint borsozom.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzöm, leszűröm, majd a káposztával összekeverem.

(Elkészítési idő: kb. 45 perc)

11Főzzük, süssük ki együtt! Empty Re: Főzzük, süssük ki együtt! 2012-09-10, 9:29 am

Csenge(ttyű)

Csenge(ttyű)
Admin
Admin

Betyár csirkepöri


Elkészítés: 15 dkg apróra vágott vöröshagymát zsíron
megpirítunk, 1,5 dkg pirospaprikát adunk hozzá és egy kevés vízzel rövid ideig
pároljuk. 1 kg
csirkét megmosunk, feldarabolunk, belerakjuk a hagymás és paprikás lébe, majd
az egészet 1 óráig pároljuk. Kb. 20 perc után beleteszünk 15 dkg összedarabolt
gombát ízesítjük sóval 1 gerezd fokhagymával, paradicsompürével. Galuskával
tálaljuk.

12Főzzük, süssük ki együtt! Empty Re: Főzzük, süssük ki együtt! 2012-08-04, 9:29 am

Admin

Admin
Admin
Admin

Brassói aprópecsenye

Az én kedvenc ételem a brassói. Vegyél a hentesnél, vagy vedd ki a hűtődből a marhahúst, vagy sertés színhúst, és darabold kicsi kockákra. Zsíron vagy olajon, de inkábbb zsíron piríts meg rengeteg sok vöröshagymát, és aztán keverd bele a húst is. Sütögesd fehéredésig, sózd és borsozd meg alaposan, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje. Miközben párolódik a husid, süssd meg a krumplit is mellé. Ha elkészült mindkettő, borítsd össze őket, és edd jó nagy fakanállal, úgy az igazi. Én ilyenkor nyaranta paprikát is rakok a húshoz, az csak még jobban megbolondítja az ízeket.
Koviubi kötelező mellé! Jó étvágyat Mindenkinek!
:kaja:

https://data-dir.hungarianforum.com

13Főzzük, süssük ki együtt! Empty Főzzük, süssük ki együtt! 2012-08-03, 5:12 pm

Admin

Admin
Admin
Admin

Mi háziasszonyok/urak sokszor vagyunk gondban, mit is főzzünk ma, de együtt talán könnyeben kitaláljuk, bár a főzéssel még mindig akadhatnak gondok. Főzzük, süssük ki együtt! 757486796
Ha van egy jó recepted, ami kipróbált, finom és nem túl drága az elkészítése, légyszi' oszd meg velünk. Köszönjük!
Smile



A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2012-08-05, 11:28 am-kor.

https://data-dir.hungarianforum.com

Ajánlott tartalom



Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.