You are not connected. Please login or register

Sütemények, torták

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1biggri Re: Sütemények, torták on 2012-12-06, 7:19 am

Bounty csoki házilag egészséges alapanyagokból



Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 ek. méz
8 dkg vaj
20 dkg bio kókuszreszelék

A mázhoz:
15-20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
4-5 dkg vaj

Elkészítés:

A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük.
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat.
A csokoládét a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a meztelen bonbonokat. Én mártogatás helyett kanállal csurgattam a csokoládét rájuk, mert különben szétestek.
A kész bonbonokat teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük, valamint ott is tároljuk. (Garantáltan nem sokáig! )



Felhasználó profiljának megtekintése

2biggri Reszelt túrós on 2012-12-06, 2:50 am

Reszelt túrós



Hozzávalók:

Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 ek kakaó
1/2 cs. sütőpor
1 ráma
1 tojás
1 cs vaníliás cukor

Töltelék:
1/2 kg túró
25 dkg porcukor
3 tojás sárgája és külön felvert habja
2 cs. vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a túró tölteléket. A túrót egy tálba tesszük hozzáadjuk a porcukrot a tojások sárgáját és a vaníliás cukort. A tojások fehérjét keményre verjük. Ezután a túrós tölteléket össze vegyítjük majd a fehérjét óvatos mozdulatokkal hozzá keverjük.
A tésztát ketté osztjuk az egyik felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük ráöntjük a tölteléket rá reszeljük a tészta másik felét. 200 fokon kb 30 percig sütjük.



Felhasználó profiljának megtekintése

3biggri Hamis somlói 2. - a legolcsóbb on 2012-12-06, 2:42 am

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb



Hozzávalók 4 főre

1 cs vaníliás pudingpor
1 cs csokoládés pudingpor
1,2 l tej
1 nagy csomag (400g-os) babapiskóta (vagy egy 8 tojásos nagy tepsis piskóta)
6 ek kristálycukor
10 dkg Rama vagy vaj
2 tojás
rum aroma (elhagyható)
kakaópor vagy egy tábla csoki

Elkészítés

A pudingporokat most nem pudingnak, hanem krémnek készítjük el: 3,5 dl tejhez és 3 ek kristálycukorhoz hozzákeverjük a vaníliás pudingport, majd amikor felolvadt benne a por, felforraljuk. Ha már jól besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járuk el a csokis pudinggal is.
Amikor már mindkét puding kihűlt, mindkettőhöz rakunk 5-5 dkg margarint vagy vajat és 1-1 tojást. (A tojásokat el is hagyhatjuk!!!) Ezeket jól elkeverjük robotgéppel.
Készítsünk elő egy nagy és egy kicsi tálat. A kicsibe kevés tejet, és akinél van, rum aromát öntünk (de ez nem fontos). (Ha mi magunk készítjük a piskótát, akkor azt babapiskóta nagyságúra vágjuk össze.) A babapiskótát egy pillanatra a tejbe mártjuk, de ne túl sokáig, nehogy nagyon megszívja magát a tejjel. Majd ezután a nagy tál aljába sorba rakjuk ki vele.
Amikor a tál aljába letettük az első sor tejbe áztatott piskótát, akkor az előzőekben elkészített csokoládés krém felét rákanalazzuk, és eligazítjuk rajta.
A következő sor babapiskótánál már ugyanígy járjunk el. Ezt a vaníliás krém felével kenjük meg. A harmadik sor ismét csokis. Végül az utolsó a maradék vaníliás.
Kevés kakaóport (ki mennyire szereti) és cukrot éppen csak annyi vízzel öntsük fel, hogy azt szépen simára lehessen keverni. Ezután egy picit felforraljuk, hogy a felesleges folyadék elpárologjon. (Ez a csokiszósz helyettesíthető csokoládéval is. A csokit meg kell olvasztani forrásban lévő víz felett, és egy kevés tejet hozzáadni.)
Az elkészült somlóiba beleszúrjuk a villát, és a csokiszószból csurgatunk a villával előkészített "lukba". Annyi lyukat készítsünk így el, amennyi csokiszószunk van.
Kb. 1-2 órára a hűtőbe teszzük.
Tejszínhabbal tálaljuk.


----------------------

Költség: 1000 Ft
Költség egy főre: 250 Ft



Felhasználó profiljának megtekintése

4biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-29, 3:56 am

Admin

avatar
Admin
Admin
GYÜMÖLCSTORTA



Eszközigény:
2 keverőtál, lábos, habverő vagy robotgép, gyümölcstorta-forma

A piskótához:
10 dkg Rama
20 dkg cukor
4 tojás
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
a krémhez:
20 dkg túró
5 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
a tetejére:
1 csomag Őrölt Zselatin
30 dkg meggy (konzerv és fagyasztott is lehet, kb)

Elkészítés

1.
A tortaalap: A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.
Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a tortaformát.

3.
A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.
A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
5.
Sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

6.
A krém: A tejszínből kemény habot verünk a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a habfixálóval.

7.
A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túróba. Majd a krémet a piskótára kenjük.
8.
A teteje: Elosztjuk a gyümölcsöt a torta tején, elkészítjük a zselatint a csomagolásán található leírás szerint, és a tetejére kanalazzuk.

Felhasználó profiljának megtekintése http://data-dir.hungarianforum.com

5biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-29, 3:25 am

Admin

avatar
Admin
Admin
Fanta szelet



Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütõpor
1 dl étolaj

Krém:
50 dkg túró
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
Zselé:
7 dl fanta szénsavas üdítő
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat kikeverjük, közepes tűznél kisütjük. Kihűtjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, hűtőbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítőben elkeverünk 2 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingport. 5 dl üdítőt felhevítünk és hozzákeverjük a pudingos üdítőt. Együtt főzzük, majd hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet majd rásimítjuk az üdítős pudingot.
Egy kis időre még hűtőbe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk. (Forrás: mindmegette.hu)

Felhasználó profiljának megtekintése http://data-dir.hungarianforum.com

6biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-29, 3:01 am

Admin

avatar
Admin
Admin
KARAMELLÁS HATLAPOS



1,5 dl tej (kb)
1 csomag szalalkáli (15 gramm)
60 dkg finomliszt, még jobb, ha a fele rétesliszt
10 dkg Rama
12 dkg porcukor
2 tojás
késhegynyi só
1 citrom reszelt héja
A nyújtáshoz
finomliszt
A krémhez
40 dkg kristálycukor
1,6 liter tej
2 csomag (2x36 gramm) főzős vaníliás pudingpor
2 csomag (2x54 gramm) főzős csokoládés pudingpor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg Rama

A tésztához a tejet meglangyosítjuk és a szalalkálit belekeverjük. A lisztet egy nagyobb tálban a Ramával elmorzsoljuk, majd a szalalkális tejjel, a porcukorral, a tojással, a sóval és a citromhéjjal jól kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Ezután 6, egyenként kb. 18 dkg-os részre osztjuk és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 25x30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.8 percig sütjük, vigyázva, mert gyorsan megéghet. (Sülés közben a szalalkáli miatt kellemetlen illat áraszthatja el a konyhát, de ez nem jelent hibát). Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt. A másik 5 lapot ugyanígy sütjük meg. Nem kell megijedni, kicsit kemény lesz a tészta, vigyázni is kell vele, mert könnyen törik, de ha majd megtöltjük a krémmel másnapra megpuhul. A krémhez a cukrot egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, világosbarnára karamellizáljuk, aztán óvatosan, mert eléggé fröcsköl, 6 deci tejet ráöntünk. A hideg tejtől a cukor meg fog keményedni, de nem kell megijedni, kis lángon felforralva a tejet, a karamell 4-5 perc alatt felolvad benne. A maradék tejet a kétféle pudingporral és a kakaóporral simára keverjük, a forró karamellás tejhez öntjük, a vaníliás cukorral ízesítjük és kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd elektromos habverővel krémesre keverjük és kanalanként beledolgozzuk a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát is. Ezzel a krémmel úgy rétegezzük egymásra a tésztalapokat, hogy a tetejére is jusson belőle. Nagyjából 6 evőkanálnyi kerül minden lapra. Letakarva egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a tésztája kellően megpuhuljon és egy kicsit a krém ízét is átvegye.

Tippek:

Ebben a krémben a karamell és a csokoládé íze egyformán érvényesül.

Aki karamellesebbre szeretné készíteni, a csokoládé ízű pudingpor helyett is vaníliásat használjon és hagyja ki belőle a kakaóport is.

Felhasználó profiljának megtekintése http://data-dir.hungarianforum.com

7biggri Oroszkocka ♥ on 2012-11-24, 11:03 am

Oroszkocka ♥

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/374400_117220698440188_1560460191_n.jpg

Amire szükséged lesz:
Tésztához:
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 6 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
Másik tésztához:
- 1 cs. sütőpor
- 6 db tojásfehérje habbá verve
- 30 dkg liszt
Krémhez:
- 1 cs habfixáló
- fél liter tej
- 2 dl tejszín
- 1 vaníliás pudingpor
- 20 dkg sütőmargarin
- rum
- 20 dkg porcukor
- csokoládémáz

1. Az első tészta hozzávalóit keverd fehéredésig, majd a másik tészta hozzávalóit add hozzá és keverd össze.
2. A tésztát oszd 3 részre és az egyikbe tegyél egy csapott ek kakaót.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás után süsd meg a 3 lapot.
4. Főzd meg a pudingport a tejjel keményre, majd hagyd kihűlni.
5. A sütőmargarint kevered ki a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal és a fixálóval kemény habbá vert tejszínnel keverd össze.
6. Kend meg a tészta tetejét rummal.
7. Töltsd meg a tortalapokat majd a tetejére tegyél csokimázat.

Kellemes sütést és jó étvágyat!



Felhasználó profiljának megtekintése

8biggri Tejfölös-pudingos sütemény on 2012-11-24, 8:43 am

Ez egy nagyon finom sütemény, elég egyszerű elkészíteni, kiadós, de nem kerül sokba a hozzávaló. Próbáljátok ki! kacsint

Tejfölös-pudingos sütemény

http://1.bp.blogspot.com/_pHfsk7ExMQA/THFQznULdmI/AAAAAAAAEBs/ph3WUjIE9-c/s640/tejfpud3.jpg

Hozzávalók: 25x35 cm-es tepsi

A tésztához:

6 tojás
180 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
150 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet

A pudinghoz:
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor

A tetejére:
800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5-6 evőkanál porcukor
fahéj

A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzöm sűrűsödésig. Hagyom langyosra hűlni.
A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A sütőt 220 fokra bemelegítem.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem, de mostmár csak kanállal a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, mikor már habos, beleadom a citromlét és azzal még verem 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatom óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára, Villával kicsit "megturkálom", a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok, és a tészta tetejére egyenletesen elrakosgatom. Betolom a sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütöm.
A két tejfölt elkeverem a porcukorral és a még meleg sütire öntöm.
Hagyom az egészet kihűlni, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintem őrölt fahéjjal.


.. és ha valakinek ennyi nem volt elég, ugyanez ribizlis változatban:

Kráter süti

http://abufe.hu/wp-content/uploads/2011/04/pudingos4.jpg

A kráter süti egyszerű, látványos és nagyon finom. Nem vallunk szégyent vele még az anyósunk előtt sem! A pudingot készíthetjük csak vaníliásra, ekkor dupla-tripla adag vaníliát tegyünk bele. De gyümölcsszörpökkel teszőleges ízt és színt érhetünk el – sárga, piros, zöld. Ha kihagyjuk a szörpöt, és helyette 100 g kókuszreszeléket teszünk bele, újabb variációt kapunk. Ilyenkor fahéj helyett a tetejét is kókuszreszelékkel szórjuk meg. Azért hívják kráter sütinek, mert a puding sülés közben helyenként lesüllyed a tésztában, a teteje is egyenetlenül sül, a rásímított tejföl szintén különböző vastagságban lesz rajta, – azaz kráterek képződnek, amelyet a krémes töltelék megtölt.
Hozzávalók: 27×35 cm-es tepsi

A tésztához:

7 tojás
200 g kristálycukor
1/2 dl olaj
1 dl víz
200 g finomliszt
100 g rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 csipet só
pár csepp citromlé vagy ecet

A pudinghoz:

0,9 l tej
80 g kukoricakeményítő
1 dl szörp (eper, ribizli, málna vagy bármi más)
3-4 evőkanál cukor
1/2 rúd vanília vagy 1 vaníliáscukor

A tetejére:

800-900 g tejföl (2 nagy doboz vagy 4 kis doboz)
5 evőkanál porcukor
fahéj
Kráter süti

Elkészítés:

A keményítőt csomómentesre keverjük 1 dl tejjel és a vanília kikapart magjával, a többi tejet felforrósítjuk. Ekkor beleöntjük a keményítős keveréket, beleadjuk a cukrot és sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A liszteket, sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra bemelegítjük.
A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra-fehérre mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverjük a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verjünk, mikor már habos, beleadjuk a citromlét és azzal még 1-2 percig mixeljük. A habot a keverékbe forgatjuk, óvatosan, hogy ne törjön.
A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót és ráöntögetjük a tepsiben lévő tésztára, kanállal kicsit “megturkáljuk”, hogy mintás legyen. A közben kissé meghűlt, de még folyós pudingot egyenletesen ráöntözgetjük. Betesszük a sütőbe, 5 perc múlva 200 fokra mérsékelhetjük a lángot, és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütjük.
A tejfölt egy tálban elkeverjük a porcukorral és a kész, még forró sütire símítjuk.
Hagyjuk az egészet kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl. Tálalás előtt a tetejét meghintjük őrölt fahéjjal. Kockákra szeleteljük.





Felhasználó profiljának megtekintése

9biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-21, 5:12 am

Olcsó, egyszerű és isteni sütemények

Pénztárcakímélőek és nagyon finomak. A vasárnapi és ünnepi alkalmak kedvencei lehetnek: kókuszos tallér, almás-mazsolás süti, citromkocka és szezámmagos apróságok. Jó étvágyat!

Kókuszos tallér

Hozzávalók:

1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 20 dkg kókuszreszelék.

Elkészítése:

Tegyük egy nagyobb keverőtálba a tojásfehérjét, majd elektromos habverővel, magas fokozaton kezdjük el felverni. Ha már habosodik, kis adagokban szórjuk hozzá a cukrot, majd addig verjük, míg kemény és masszív hab nem lesz belőle. Kapcsoljuk kis fordulatra a habverőt, majd kanalazzuk hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket is. Óvatosan dolgozzuk össze.

Tegyünk egy sütőlemezre sütőpapírt, majd egymás mellé kanalazzunk a kókuszos masszából. Vizes kanállal lapítsuk el, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 15 percig. Ha már a tallérok kezdenek aranysárgára pirulni, vegyük ki a sütőből, és helyezzük egy rácsra, hogy kihűljön. A kellően kihűlt

süteményt tehetjük jól záródó öblös üvegekbe vagy szép dobozba is, ha nem fogy el azonnal. A tallérokat meg is bolondíthatjuk, ha olvasztott ét-, vagy tejcsokoládéba mártjuk őket.

Szezámmagos sütemény

2 evőkanál mézet, 4 ek. teljes kiőrlésű lisztet, 2 csésze zabpelyhet, fél csésze hidegen sajtolt olajat, 3 ek. szezámmagot, 1 kk. őrölt fahéjat (vagy ánizst) összekeverünk. Egy jénai tálat zsírpapírral kibélelünk, ebbe belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Citromos kocka


Hozzávalók:

25 dkg vaj, 1 zöldcitrom, 30 dkg búzaliszt, 3 teáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál rum, 4 db tojás. A mázhoz: 2 zöldcitrom, 20 dkg porcukor.

Elkészítése:

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisztes keverékhez, majd elektromos habverővel keverjük egy percig. Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a citromos tésztát.

Simítsuk el egyenletesre a tetejét, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 25-30 percig. Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg a tésztát fogvájóval, és ha már nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy átsült a süteményünk. Ha elkészült, tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni. A mázhoz reszeljük le az alaposan megmosott zöldcitrom héját, majd facsarjuk ki a levét. Tegyük a porcukrot egy keverőtálba, öntsük hozzá a citrom levét és a lereszelt héját. Habverővel keverjük 4-5 percig, míg sűrű máz nem lesz belőle. Csorgassuk a már kihűlt sütemény tetejére a mázat, lapátkanállal simítsuk el egyenletesre, és várjunk vele egy órát, hogy megdermedjen. Vágjuk egyforma kockákra a süteményt, tálalásnál málnával és szederrel dekoráljuk.

Almás-mazsolás sütemény

Hozzávalók:

5 dkg vaj, 10 dkg búzaliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 5 dkg barnacukor, 1 maréknyi mazsola, 1 db alma, 1 db tojás, 1 evőkanál tej, csipetnyi só.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a mazsolát és a mézes fűszerkeveréket egy keverőtálba, vágjuk bele apróra a vajat, majd kezünkkel jól morzsoljuk szét. Adjuk hozzá a tojást, a kis kockára felvágott almát és a tejet, majd fakanállal dolgozzuk össze.

Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, majd evőkanállal a tésztából halmozzunk egymás mellé diónyi halmokat. Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 20-25 percig. Ha elkészült szedjük át egy rácsra, szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk kihűlni.


Forrás:
Kód:
www.ujszo.com



Felhasználó profiljának megtekintése

10biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-21, 5:12 am


Kókuszos kocka


Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 3 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A mázhoz:
  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 6 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál tej
  • 1/2 dl rum
  • 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával
elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt, a mézet, majd a tejet. Jól
eldolgozzuk. Kikent tepsiben 200 fokon 20 perc alatt sárgára sütjük.

A mázhoz a vajat elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a tejjel, majd
lassú tűzön addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A tűzről levéve
beleöntjük a rumot.

A kihűlt tésztát 2x2cm-es kockákra daraboljuk. Előbb a mázba, aztán a kókuszreszelékbe forgatjuk. Jó étvágyat!



Felhasználó profiljának megtekintése

11biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-21, 5:11 am

Almás krémes



HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

20 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 zacskó sütőpor
5 db tojás
1 csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
1 dl víz
1 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj
2 zacskó vaníliás puding
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
4 dl tej
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés


A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habodra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét A tepsit alufóliával kibéleljük, kivajazzuk. Beterítjük a vékony cikkekre szeletelt almákkal, fahéjjal meghintjük. Ráöntjük a tészta felét. A másik felébe beletesszük a kakaóport, azt is ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Közben a tejet megfőzzük a cukorral és a pudinggal, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolítjuk. A krémet rákenjük az almás felére, a tetejét kakaóporral meghintjük.



Felhasználó profiljának megtekintése

12biggri Re: Sütemények, torták on 2012-11-21, 5:02 am

Áfonyás sajttorta



Hozzávalók 24 cm formához:

7,5 dkg olvasztott vaj
17,5 dkg darált keksz, például teljes kiőrlésű keksz, vagy háztartási keksz
17,5 dkg áfonya vagy szeder vagy málna
45 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
4 tojás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral – ez a legmacerásabb az egészben Smile . A vajat megolvasztjuk, darált keksszel összemorzsoljuk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk. Rászórjuk az áfonyát. Ha szeretnétek a tetejére hagyni, tegyetek félre pár szemet.



Tegyük a keverőtálba a tojásokat, krémsajtot, cukrot és a vaníliakivonatot és keverjük jó habosra. Öntsük az áfonyára és süssük kb. 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Hagyjuk hűlni, és kész is.



Felhasználó profiljának megtekintése

13biggri Sütemények, torták on 2012-11-21, 4:58 am

Süti és tortareceptek, minden mennyiségben. Smile



A hozzászólást Csenge(ttyű) összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2012-11-21, 5:06 am-kor.



Felhasználó profiljának megtekintése

Sponsored content


Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.