Bounty csoki házilag egészséges alapanyagokból
Elkészítés:
A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük.
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat.
A csokoládét a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a meztelen bonbonokat. Én mártogatás helyett kanállal csurgattam a csokoládét rájuk, mert különben szétestek.
A kész bonbonokat teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük, valamint ott is tároljuk. (Garantáltan nem sokáig! )
Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3 ek. méz
8 dkg vaj
20 dkg bio kókuszreszelék
A mázhoz:
15-20 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
4-5 dkg vaj
Elkészítés:
A tejszínt a vajjal összeforraljuk. Forrástól számítva lassú tűzön kb. 3 percig főzzük.
Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a mézet.
Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, majd tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat.
A csokoládét a vajjal együtt gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a meztelen bonbonokat. Én mártogatás helyett kanállal csurgattam a csokoládét rájuk, mert különben szétestek.
A kész bonbonokat teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük, valamint ott is tároljuk. (Garantáltan nem sokáig! )